maandag 5 maart 2012

in the U.S.A.

Terwijl de tornado's weer over Amerika razen en ook hier in Noord Carolina waarschuwingen voor eventuele tornado's werden afgegeven, liggen wij nog rustig met ons bootje in de jachthaven van New Bern. Ongewoon veel regen gedurende een paar dagen, dat wel. Het leven gaat hier zo zijn gewone gangetje. We hebben onze verjaardagen weer gevierd waarbij we getrakteerd werden op een lekkere etentjes en een goed stuk appeltaart.

Kim was er ook, heel gezellig !

Omdat New Bern gunstig gelegen is aan het water, werd het plaatsje uitgeroepen tot hoofdstad van de nieuw gevormde staat Noord Carolina. Daarom werd er in 1710 een paleis gebouwd voor de eerste engelse gouverneur van de staat. Zodra er maar enigszins iets historisch is ergens, zullen Amerikanen je altijd aanmoedigen die plek te bezoeken. Nou is dat tijdens onze reis door Amerika al heel vaak tegengevallen. Vaak is er niet veel te zien wat wij de moeite waard vinden. Dus zo ook hier in New Bern moesten wij dan zeker het Paleis gaan bekijken en wat blijkt ....


het paleis is gebouwd in 1959. Vlak na de bouw is het paleis namelijk volledig afgebrand. Toen men later huizen wilde gaan bouwen op de plek waar het paleis gestaan had, stuitte men op de fundamenten. Particulieren hebben toen geld ingezameld en het paleis weer helemaal laten opbouwen aan de hand van de originele bouwtekeningen. Wel mooi, maar binnen was het paleis toch erg leeg. Op een paar antieke stukken na uit die periode staan er verder niet veel meubels in en ook geen vloerkleden of schilderijen. Ook huizen uit dezelfde periode zijn verplaatst naar een plek dichtbij het paleis en die kan je ook bekijken. Erg mooi, maar interieurs ook niet origineel omdat alle huizen tijdens de Civil War gebruikt werden als hospitaals voor de militairen.


Verder staan hier heel veel kerkjes, meestal erg mooi en mooie oude huizen, prachtig gerestaureerd.



















Verder fietsen wij heel wat af en krijgen vaak thumbs-up van de automobilisten voor onze fietsprestaties. De fietsjes gaan mee de oceaan over.


De winter is hier, in tegenstelling tot voorgaande jaren, erg zacht, dus fietsen wij bijna de hele winter door zonder jas. Dat hebben wij dan weer !!

Maar we kijken uit naar de dag dat we dit rustige mooie land weer kunnen verlaten. Op 6 mei gaan we weer de Oceaan over richting Portugal.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wij blijven jullie volgen Hans een behouden vaarten voor beiden tot ziens in Portugal.W&J