zondag 8 augustus 2010

Kijk nou us ……

Zijn wij zomaar helemaal met ons eigen zeilbootje naar New York gevaren.


Het is maandag 2 augustus als we met veel zon, voor de wind en met de stroom mee de haven van New York binnenzeilen.


De captain steekt een sigaar op. Ruim 7000 mijl varen om hier te komen. Een hele prestatie!



Eerst onder de indrukwekkende Verrazano Narrows brug door … jawel hij is echt hoog genoeg en dan richting het Vrijheidsbeeld. We zijn zo druk met fotograferen dat we het verkeer even vergeten. Maar, de meeste grote (bunker)schepen liggen geankerd, geen probleem. We schuiven vlak langs het Vrijheidsbeeld en vinden via een smal geultje een klein ankerplekje vlak achter Liberty Island waar we overnachten.



Geen ankerplek om lang te blijven want er is niets te beleven. Dus varen we de volgende ochtend weer de NY haven uit en langs Coney Island naar Brooklyn, terug naar Sheepshead Bay. Niet echt een baai, want aan alle kanten helemaal beschoeid, maar meer een haventje met in het midden een veld met kleine bootjes aan moorings. Aan de kant wat vervallen steigertjes met nog meer kleine bootjes en in de hoek een aantal grote steigers met rondvaartboten. Vlak bij de moorings laten we het anker vallen.

We peddelen naar de kant want we gaan Kimmy naar huis brengen. Er is een boulevard met veel eettentjes en, zoals we later zullen ontdekken, een zeer luxe supermarkt waar alleen Russisch gesproken wordt. Dit is Brooklyn on de Wolga. Het metrostation ligt op 10 minuten lopen van de ankerplaats en in 3 kwartier zijn we op Manhattan.

We blijven voorlopig op deze ankerplaats liggen want de boot ligt hier veilig genoeg om overdag lekker op stap te gaan. We ontmoeten Marc, de baas van Kim, op hun kantoor op Broadway. We spreken af dat we volgende week een kijkje gaan nemen bij zijn (tweede) huis. We mogen er de komende tijd in wonen in ruil voor wat knutselwerk aan huis en tuin. Lijkt ons een prima deal, barter noemen ze dat in Amerika. Het huis ligt bij het stadje Hudson aan de Hudson. We hopen daar in de buurt ook een winterplaatsje te vinden voor de boot.

Wordt nog steeds vervolgd ..... het blijft spannend.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou dat is wel een geweldige prestatie...gefeliciteerd!
A dream comes true!!
What next?
Nu de Hudson op naar Hudson?

Peter