maandag 21 maart 2011

Het is weer lente in Amerika !!!

Na een hele lange winter met heel veel sneeuw, is vandaag de lente begonnen. We hebben de tuinstoelen al buiten gezet en genieten van het voorjaarszonnetje. Tijd dus om plannen te maken voor het komende zeilseizoen.


We hebben veel sneeuw moeten ruimen  

Locals vertellen ons dat het in  ...tig jaren niet zoveel gesneeuwd heeft. 

Ondanks de sneeuw werd de post toch elke dag keurig bezorgd.
(klik even op de foto's voor een mooie vergroting)


Denk je dat de winter voorbij is, komt er begin maart toch nog een ijsstormpje langs. Bomen worden zwaar van het ijs, waaien om, versperren de weg en nemen in de val ook nog een aantal stroomkabels mee. Zitten we 2 dagen zonder stroom .... geen licht, geen verwarming, geen water, geen telefoon en geen internet. De tweede dag zonder stroom is het binnen net zo koud als buiten en sneeuw in een emmertje smelt toch niet zo snel als je zou verwachten.



Als na de ijsstorm de zon weer doorbreekt is de natuur wel eventjes heel erg mooi.

Terug naar Europa

We hopen nu dat het over enkele weken warm genoeg blijft zodat we weer naar ons bootje kunnen om nog de nodige werkzaamheden te gaan doen. De bedoeling is dat we half mei wegvaren, de Hudson af richting New York en vandaar direkt oversteken naar de Azoren. Er liggen daar veel eilandjes die we allemaal willen aandoen. Vanaf de Azoren hopen we dan richting Canarische Eilanden te gaan. Als we daar aankomen zal het grootste deel van de zomer weer voorbij zijn en zullen we daar weer een plaatsje zoeken om te overwinteren in de warmte. We weten nu wel zeker dat we voor altijd genoeg hebben van sneeuw en kou. 

Fotoalbum van ons verblijf in Craryville NY:
Hudson, N.Y.


2 opmerkingen:

kim zei

ga je mee, mama?!

Unknown zei

Wij sturen nog een aparte mail hebben het erg druk gehad in Portugal
Groetjes Wil Johan.