zondag 11 december 2011

New Bern Hilton

New Bern in Noord Carolina is het plaatsje waar we de winter gaan doorbrengen. Amerika zou Amerika niet zijn als ook hier niet een standbeeld zou staat van de Europeaan die de stad gesticht heeft. Onnodig te zeggen en ook wel verrassend is, dat New Bern gesticht is door een Zwitser (in 1710).

Baron de Graffenried (like his hair!?)
New Bern ligt aan de kruising van 2 brede rivieren en er zijn verschillende jachthavens. Een aantal grote bruggen en een spoorbrug gaan over de rivieren. De haven waar wij nu liggen is onderdeel van het Hilton complex en ligt lekker beschut tussen de bruggen. Voor de deur dus een hotel met grote annex en conferentieoord. Ook een aantal mooie flatgebouwen behoren tot het complex.


Als bootjesmensen zijn we van harte welkom in het Hilton, we maken er gebruik van de douches er is een fitnessruimte en er is zelfs een zgn. captains room waar we lekker kunnen zitten en waar een grote boekenkast staat. En er staat voor ons elke ochtend een grote pot koffie in de hal van het hotel en als we ergens naar toe moeten en de chauffeur is not busy, dan kunnen we ook nog gebruik maken van de shuttle. De haven zelf is goed onderhouden, mooie steigers met eigen stroommeter, TV- en internetaansluiting. Met ons liggen hier nog wel 30 overwinteraars uit alle windstreken van het land. Een aantal van hen zijn plakkers, mensen die om wat voor reden ook, nooit meer vertrekken. Goed teken en voor Kerst zijn we al uitgenodigd.


Zoals alle stadjes in Amerika, en dat is heel jammer, zijn de winkels altijd ver buiten het plaatsje. Daardoor is het stadje zelf beetje uitgestorven. Er zijn wel een aantal winkeltjes, souveniers, kadowinkels en restaurantjes. De enige bruikbare winkel is een prachtige ouderwets aandoende hardware store. Als je terugverlangt naar de gezapigheid van de jaren 50 kun je dat hier vinden.

Genoeg schroefjes, boutjes en moeren in de hardware store.
De temperatuur hier is matig, heel veel zon en weinig neerslag. Bij noordenwinden kan het 's nachts wel koud zijn en als het hard waait is het op de fiets wel erg fris. Maar komende dagen zie ik op het weerbericht toch temperaturen van rond de 18 graden, niet slecht voor half december. De weken dat we hier zijn hebben we dan ook al heerlijk gefietst.

Deze Jeep hoeft geen benzine.
Op internet hebben we 2 mooie fietsen gevonden en Hans zou Hans niet zijn als hij die niet heel mooi opgeknapt zou hebben. Het landschap hier is vlak en er zijn heel veel bossen, dus lekker om te fietsen. Bovendien hebben we de fietsen nodig voor de boodschappen. Amerikanen snappen daar natuurlijk niets van dat je helemaal met de fiets naar de supermarkt gaat.

Volgende keer plaats ik wat foto's van de Zaterdagmarkt ... tuttigheid ten top ! Niets negatiefs verder hoor over de bevolking hier, mensen zijn vooral erg vriendelijk. How are you today? I'am good. En er staat hier in de stad ook een heus neppaleis ! Nep? hoezo? foto's volgen.

Geen opmerkingen: