zondag 13 mei 2012

Van Amerika naar Portugal

Op donderdag 10 mei is Hans vertrokken met de boot uit North Carolina. Na een dag varen heeft hij de "uitgang" van Amerika bereikt en voor het donker werd zat hij op de Oceaan.

Foetsie op de Virgin Islands
Intussen dus alweer een aantal dagen onderweg en een paar fikse squals (korte zware regenbuien met veel wind) over zich heen gehad. Zo te zien op de weerkaartjes is er nu niet erg veel wind op de plek waar hij zit. Elke dag hebben we sms-contact en geeft hij zijn positie door. Hans heeft dus weer een sateliettelefoon. Het nummer is 881622492647. Ik zou het leuk vinden als jullie zo af en toe eens een berichtje naar Hans willen sturen. Je kunt dat gratis doen via de site van iridium, bovenaan de pagina staat "send a satelite message". Als je achter "Reply Email" je mobiel telefoonnummer invoert kan Hans je een berichtje terugsturen. Tijdens zijn vorige oversteek was hij heel erg blij met alle berichtjes die jullie gestuurd hebben. Het aantal mijlen dat afgelegd moet worden is 3400 en hopelijk kan hij dat in 4 weken doen. Indien nodig, kan hij altijd een tussenstop maken op een van de Azoren eilanden.

Afgelopen maandag ben ik zelf aangekomen in Portugal. Het was een lange reis, vliegtuig 1, vliegtuig 2, vliegtuig 3, taxi, trein 1, trein 2. Zondagmiddag vertrokken uit the u.s.a. en maandagmiddag aangekomen in Ferragudo, Algarve, Portugal. Ferragudo is een leuk, gedeeltelijk nog authentiek vissersplaatsje, gescheiden door een brede rivier van de toeristenstad Portimao. Voor het plaatsje ligt een oud kasteel dat weer uitkijkt op een grote baai waar de zeilboten kunnen ankeren. Hopelijk zie ik daar dus Hans over 4 weken binnenzeilen! Ik verblijf bij onze goede vrienden Johan en Wil.



Zij hebben een schattig huisje in een van de oude straatjes in Ferragudo. Vanaf het grote dakterras kijk je uit over het dorpje en de rivier. Het is wel behoorlijk trapjes lopen hier want het oude dorpje is tegen de heuvel opgebouwd. Met de auto kun je al zigzaggend door de smalle straatjes nog net voor het huis komen. "Beneden" is een authentiek oud pleintje, vol met terrasjes dat een ontmoetingsplaats is voor zowel de portugezen als de buitenlanders. Ik geniet hier van de lekkere verse sinaasappeltjes, aardbeien waar nog echt smaak aan zit, verse groentetjes en van de overheerlijke portugese bica's (2 slokjes sterke koffie) en niet te vergeten de nata's, kleine bladerdeeg rondjes gevuld met vanillepudding. Al die lekkere, verse dingen heb ik in Amerika echt gemist. 
Ik ben deze maand bereikbaar op een portugese mobiel: 00351 937033368

2 opmerkingen:

Anoniem zei

We zijn benieuwd naar het verhaal over Hans z'n 37 dagen op zee

VERTREKKERS-NEDERLAND zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.