vrijdag 2 april 2010

Maagdeneilanden



Sinds afgelopen dinsdag zijn we op de Maagdeneilanden, 85 nM varen naar het westen vanaf St. Maarten. Bij aankomst zie je vanuit zee een ketting van eilandjes en is het even zoeken waar je het beste tussendoor kunt, want hier liggen nogal wat stenen.



We varen op een klein eilandje af dat bezaaid is met enorme keien, gaan dicht langs de kant want ook in het midden van de doorgang tussen beide eilanden liggen half onder water nog een paar grote stenen. De tocht duurde wat mij betreft veel te lang, woelig water en veel geschommel, erg vermoeiend. Maar als je eenmaal tussen de eilanden bent wordt je ook meer dan beloond. Alles is hier overtreffende trap: het water is blauwer dan we ooit gezien hebben, de stranden zijn tropischer, het zand is witter.




We zijn nu op het eilandje Virgin Gorda (vette dame), een van de Britse eilandjes. Er liggen hier ongeveer 20 kleine en nog kleinere eilandjes op zichtafstand van elkaar. Tussen de eilandjes lijkt het wel of je op een meer vaart, geen golven, heerlijk rustig. De britse eilanden zijn een kroonkolonie en de gouverneur wordt persoonlijk door The Queen benoemd. Zodra je aan land stapt voel je de relaxte sfeer, beetje engels, supervriendelijke mensen, alles mooi en schoon.





Sinds we hier zijn zitten we meer onder water dan op het water. De punt van dit eiland ligt bezaaid met grote keien en ook in het water liggen stenen opgestapeld, ideaal voor vissen en koraal. Prachtig om te snorkelen. We zwemmen tussen blauwe, groene, gele, blauw/gele, geel/groene, grijs/witte, geel/wit gestreepte visjes en de keien onder water zijn begroeid met allerlei kleuren koraal.




Onderweg met de dinghy naar de snorkelplaats (je mag daar nl. niet ankeren om het koraal niet te beschadigen) zien we ook nog een pijlstaartrog uit het water springen. Wow …. echt allemaal heel bijzonder.


Verzin een titel bij deze foto, stuur je reactie naar deze site en maak kans op een zeilreis door de Virgin Islands (vliegreis niet inbegrepen).


De eigenaar van Virgin airlines en Virgin records, Sir Richard Branson, heeft ook een Virgin Island. Je mag in zijn resort logeren voor 4000 dollar per dag. Zeilers mogen niet in de baaien rond zijn eiland ankeren en zeker niet aan land komen. Gaan we straks toch even kijken!

1 opmerking:

Unknown zei

Ja daar droom ik van,blauw water,koraal,gekleurde visjes.

Johan