zondag 11 april 2010

British Virgin Islands


Da’s een grapje, denken we

Nee hoor, daar komt er een.




Hij is zeer nieuwsgierig en we hebben de indruk dat hij bedelt. Hij volgt Hans op de voet met zijn veel te wijde vel, haast prehistorisch dit beest.




We volgen de mangrove trail en moeten oppassen voor dit soort planten.


De volgende dag zeilen we naar Tortola, het hoofdeiland van de Britsch Virgin Islands en de hoofdstad(je) Road Town. Main Street is de toeristische attractie, vol leuke winkeltjes in authentieke huisjes. Verder is Road Town een heel modern stadje.

We gaan weer verder.



Dit eilandje is het meest caraibisch, zo idylisch, zo relaxed, slechts een paar kleine cafeetjes, geen hotels, geen commercie … schitterend.


De Virgin Islands waren in vroeger tijden pirateneilanden. De piraten konden zich goed verstoppen in de vele baaien van de eilandjes. Jost van Dyke was zo’n Nederlandse piraat. De piraten dreven trouwens wel handel hier, ze verkochten alle spullen die zij buit gemaakt hadden. Het verhaal gaat dat hier op dit eiland nog wat van de buit begraven ligt. Er werd natuurlijk geen belasting afgedragen, daarom hebben ze de eilanden maar duty free gemaakt, en dat zijn ze nog steeds.




Na een paar dagen klaren we weer uit op het politiebureau. We betalen 1 dollar vertrekpremie ! Het volgende eiland is St. John en dat behoort tot the US of A.

Geen opmerkingen: