zondag 11 april 2010

US Virgin Islands


Een regenachtige dag op St. Thomas

We zeilen van Jost van Dyke naar het eiland St. John. Het waait stevig en we moeten laveren tussen eilandjes, rotsen, rotsjes en koraalriffen. Na een paar uur zijn we in St. John. Hier moeten we inklaren want we zijn aangekomen op Amerikaans grondgebied.We leggen de boot aan de steiger voor het douanekantoor. Binnen is het net als op een vliegveld, douanebeambten in hokjes. We vullen weer de nodige formulieren in. We hebben een visum in ons paspoort en na 10 minuten ook de benodigde stempel. Zonder visum mag je hier niet rondzeilen en wordt je onmiddellijk teruggestuurd. We mogen in Amerika blijven tot 8 oktober. Dat ging lekker vlotjes.

In de ankerbaai is geen plaats, dus zeilen we direkt door naar het hoofdeiland van de USVirgins, St. Thomas.

We ankeren voor het centrum van de hoofdstad Charlotte Amalie (nog nooit van gehoord!)


eerst maar eens wat kaarten posten



St. Thomas behoorde enkele eeuwen tot Denemarken en dat is in deze prachtig gerestaureerde stad goed te zien. In 1917 hebben de Amerikanen dit eiland, en nog 2 kleinere eilanden, gekocht van Denemarken. Het is hier verrassend mooi. Oude pakhuizen langs de kade zijn omgetoverd tot mooie winkels en tussen de gebouwen smalle oude straatjes met gezellige cafeetjes. Het is heel sfeervol, jammer genoeg teveel do en don't bordjes, maar ja, da's amerikaans.


Het gouvernementsgebouw




We schuiven langzaam op naar het westen. We hopen eind deze week aan te komen in Puerto Rico. Vandaar gaan we oversteken naar Florida. We hebben besloten niet naar Cuba te gaan, is erg tijdrovend, veel papierwerk en je mag er niet ankeren. De maanden mei en juni willen we graag doorbrengen in de Intra Coastal Waterway. Voor juli moeten we boven de 32ste breedtegraad zijn, dit i.v.m. hurricanes en het feit dat onze verzekering geen dekking geeft ingeval je op de verkeerde plek bent en door de storm getroffen wordt.

Verder alles prima aan boord. We genieten van alle plekken waar we komen en realiseren ons dat de enige manier om op al deze mooie plekken te komen toch met een zeilboot is.

1 opmerking:

Unknown zei

Ik laat mij even horen dan weten jullie dat wij hem bekeken hebben Johan