woensdag 31 augustus 2011

We liggen weer in het water


Hellevoetsluis
We brengen 3 heerlijke weken door in Nederland. Het is heerlijk weer, we doen boodschappen op de fiets en fietsen langs het water en door de polder. Hollandser kan het niet.




Hans verzorgt een typisch hollandse afscheidsmaaltijd en dan vliegen we half juli weer terug naar New York. Dank jullie allemaal voor de gezellige weken, we hebben genoten.

Tijdens onze afwezigheid is er 3 weken gewerkt aan de reparatie van het polyester in onze boot. Het mag gezegd worden, de mannen hebben mooi werk afgeleverd. Nu verder met het terugzetten en vervangen van apparatuur, tanks, bedrading, leidingen en slangen, etc. etc. Het is heet !! sommige dagen boven de 40 graden. We moeten het noodgedwongen maar een beetje rustiger aan doen.



Begin augustus is het dan zo ver. De boot wordt uit de hal gereden en gaat weer in het water.



Ziet er nog kaal uit, maar wel erg mooi. Tot zover zijn we dik tevreden en we zijn blij dat we weer aan boord kunnen slapen. De afgelopen weken hebben we steeds bij Amerikanen thuis geslapen, niet bepaald in de grootste huizen. Adresjes gevonden via de site van airbnb.com. De kreek waar we liggen is bijzonder rustig, we hebben weer stroomaansluiting in de boot en bestrijden de hitte met een grote ventilator.

De mast wordt er weer vakkundig opgezet.





Nog even omhoog om te checken of alles goed zit. En dan is het weer een zeilboot.

Hans moet de vaste kap nog opnieuw opbouwen en daar zullen ook nog een aantal weken overheen gaan. De kap moest er nl. af om de motor uit de boot te kunnen tillen. Jammer, want is weer een hele klus.



Geen opmerkingen: