zondag 14 maart 2010

St. Maarten, zondag 14 maart 2010



Het is bewolkt, soms regent het een heel klein beetje. In temperatuur scheelt dat al snel 10 graden minder warm, prima dus.



We liggen geankerd voor het strand in Simpson Bay. Achter het strand staat een supermodern gebouw, het Prinses Juliana vliegveld. De startbaan ligt naast het strand. 747'ens, 767'ens en veel privat jets scheren laag over het eiland.
De naam van het vliegveld is zowat het enige nederlandse kenmerk. De voertaal op St. Maarten is engels en het betaalmiddel US dollars. In de winkels ook geen nederlandse produkten (Hans heeft wel stroopwafels gevonden ergens). Maar sfeertje is goed, veel barretjes en restaurantjes. Vooral afgelopen weekend was het heel druk want werd de Heineken Regatta gezeild. Freddy mag tevreden zijn in zijn graf, zijn naam leeft voort zeker op St. Maarten.


Deze boot won de derde prijs, palm in pot.


We hebben ook een bezoekje gebracht, met de bus, aan de franse kant. Is wat chiquer, vooral de winkels, meer frans dan amerikaans. Zodra de stuurautomaat gerepareerd en weer geinstalleerd is, gaan we in het franse deel voor anker. Diesel en water tanken, wasjes draaien en proviand inslaan.

4 opmerkingen:

Kim zei

mooie foto van paps en het helderblauwe water!

Jose zei

Leuk dat jullie weer even in Nederland waren. Van de foto's krijgen wij het zelfs warm.
Jose

Peter Verbeek zei

Het lijken wel droom plaatjes uit vakantiefolders! Toch is het blijkbaar allemaal echt!
H&M elke dag is er één die niemand jullie weer afpakt!

xx P.

Unknown zei

wat ik mij afvraag is of st Maarten op het Franse deel ook Engels spreken

Johan